fbpx

Vinderen af vores Isolation-skrivekonkurrence

 

Mange tusinde tak for de rigtig mange gode og spændende bidrag til vores skrivekonkurrence med temaet isolation.
Vi modtog op mod 40 bidrag i alle mulige forskellige former, både digte, noveller og essays. Vi var derfor nødt til at tilkalde hjælp fra vores partnere fra Forlaget EgoLibris og Skriveforlaget for at komme igennem bunken af bidrag.

Det har været en ren fornøjelse og enormt spændende at læse os igennem dem alle, men det har dælme også været svært at skulle vælge én vinder blandt så mange gode bud.

Men dommerpanelet er blevet enige, og vi har valgt en vinder!

Vinderen er den talentfulde Rene Steplar med hans novelle Bag væggene, som kan findes her.

Som præmie modtager Rene nu en gratis licens til tekstbehandlingsprogrammet Scrivener.

 

Lidt om novellen:

Bag væggene er en yderst velskrevet og interessant novelle spækket med poetiske vendinger og leg med ordene.

Den leger med genrens begrænsninger ved at danse på grænsen mellem prosa og lyrik. Halvt novelle, halvt digt spilles der med frie associationer, en fornemmelse af narrativ og endda enkelte rim her og der. Det er et anderledes bud på en novelle, og den er en udfordring at læse – på den gode måde.

Man får fornemmelsen af, at Rene har sat sig ned og helt frit ladet sine tanker flyde ud på papiret. Man føler derfor virkelig situationen, frustrationen, den indre kamp med omvæltningen af hverdagen.

Det føles i høj grad, som om denne novelle helt unikt er affødt af vores nuværende situation med corona-krisen, og den er derfor et slående tidsbillede, der rammer mange af de følelser og oplevelser, som vi helt unikt har haft over de sidste par måneder.

Med alt det ovennævnte in mente synes vi, at Renes novelle fortjener at vinde, og vi anbefaler jer alle at læse den og fortælle ham, hvad I synes om den.

 

Bidrag, der var med i finalerunden

Som sagt modtog vi rigtig mange bidrag til konkurrencen, og det var enormt svært at vælge én vinder blandt dem. Derfor synes vi, at nogle af de andre bidrag fortjener at blive nævnt, selvom de ikke endte med at vinde.

Her er tre bidrag, der var blandt vores favoritter, og som nåede med i vores sidste runde i udvælgelsesprocessen.

Heidi Bobjergs novelle Manden i skoven er vi rigtig vilde med allesammen. Den er enormt velskrevet, koncis og fuld af betydningsrige og hårdtslående undertoner – som man altid kan forvente af Heidis skriverier. Hende og novellen fortjener bestemt også noget opmærksomhed, og vi anbefaler jer på det allerkraftigste at læse den. Det kan man gøre her.

Laura Jordts novelle Tom var også højt på listen. Gennem et interessant valg af fortælleform inddrages læseren direkte, og man mærker virkelig følelsen af isolation, ensomhed og sorg – tomheden, der kommer krybende ind på sig. Det er en velskrevet novelle med en tankestrømsagtig stil, der formår at ramme de oplevelser, vi kæmper med i disse tider. Novellen kan læses her.

Vivi Nielsens digt Isolation ramte os hårdt lige i hjertet. Digtet formår gennem form og billedsprog at fange følelsen af isolation og længslen efter tiden før krisen. Man sørger over tabet af hverdagen, som man kendte den, og samværet og berøringen. Endnu et rigtig godt bidrag, der fortjener opmærksomhed. Læs digtet her.

 

Igen, mange tak til alle jer, der deltog i konkurrencen. Vi håber, at det har været en spændende udfordring for deltagerne, og at I alle nyder at læse både vindernovellen og de andre bidrag – det gjorde vi i hvert fald!

Pas godt på jer selv og hinanden derude!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *