fbpx

Guide til Uniteandwrite

guide til nye brugere

 

Velkommen til Uniteandwrite – Danmarks samlingssted for alle bogelskere med målet at samle alle litteraturelskere.

Alle, der elsker ord, kan blive en del af det fællesskabet på Uniteandwrite. Uanset om du er forfatter, forlag, grafiker, oversætter, redaktør, korrekturlæser, bibliotekar, journalist, bogblogger, læsehest eller sprognørd, er du velkommen hos os.

Uniteandwrite er stedet, hvor …

  • Forfattere kan udleve og udvikle deres talent
  • Læserne er med til at bestemme og inspirere
  • Forlag kan søge efter deres næste udgivelse
  • Freelancere kan finde deres næste opgave

Sådan kommer du i gang: Opret din profil og log ind på sitet

Når du har gjort det, vil du kunne se, at Uniteandwrite har en lang række af brugbare funktioner, som du dels kan finde i menuen – dels via søgefeltet, som kan guide dig videre til kroge af sitet, du måske ellers ikke ville støde på. Herunder kan du kan læse mere om funktionerne på sitet.

Profil

På din egen profil, som du tilgår via dit brugernavn øverst i højre hjørne, har du adgang til forskellige funktioner:

’Aktivitet’: Viser din egen aktivitet, herunder nyoprettede projekter og opslag på Væggen. ’Om’: Samler alle informationer om dig, som du gerne vil dele med andre brugere. Her kan du kan du tilpasse din profil med den information, du gerne vil have, at andre skal vide om dig. Her kan du også tilføje links til dine sociale medier, eventuel hjemmeside samt de genrer du læser og selv skriver inden for. Vær opmærksom på, at du både kan skrive dit for- og efternavn (som kun ses i admin-delen) samt et vist navn, som er det samme som et pseudonym.

’Projekter’: Her finder du en liste over de projekter, du selv har oprettet. ’Venner’ er en liste over dine Uniteandwrite-venner, ligesom ’Følgere’ er en liste over dine følgere, og ’Beskeder’ samler de beskeder, du skriver privat med andre brugere.

Artikler

Vi har en database med mere end 200 inspirerende og brugbare artikler om skrivekunsten, forfatterlivet og forlagsbranchen samt artikler med skrivetips og gode råd – og ikke mindst spotlightartikler, forfatterportrætter og artikler skrevet af gæstebloggere.

Nogle artikler er forbeholdt medlemmer med abonnement til Skriveskolen . Hvis du gerne vil kunne læse dem, skal du købe adgang til Skriveskolen .

Du kan søge efter emner, hvis du leder efter noget bestemt, og du kan vælge blandt vores mange kategorier, hvis du er interesseret i et bestemt emne. Hvis du har gode idéer til emner, vi kan skrive om, er du meget velkommen til at kontakte os.

Væggen

Væggen er samlingsstedet eller opslagstavlen på Uniteandwrite, og den fungerer lidt som på Facebook. Det er her, alle indlæg, nyheder og opslag om skriveøvelser og nye artikler bliver samlet. Det er også her, du kan poste noget, der kan være relevant at dele med resten af fællesskabet, for eksempel information om interessante forfatterevents, at du er ved at udgive en bog, eller en betragtning du gerne vil drøfte.

Væggen skal ikke bruges til at lægge dine egne projekter op – hverken almindelige projekter eller bidrag til skriveøvelser – de skal ligge under ’Projekter’ på din egen profil. Men hvis du sætter dit projekt til at være offentligt, vil det automatisk generere et opslag på Væggen, når du har oprettet det.

Det er også på Væggen, du kan finde opslag fra teamet bag Uniteandwrite. Vi poster indimellem noget af teknisk karakter eller beskeder, der er relevante for alle brugere.

Projekter

Alle projekter
I menupunktet ’Projekter’ er samtlige projekter på Uniteandwrite samlet, og de er synlige, hvis den enkelte bruger har gjort dem offentlige. Her kan du klikke på en af de tre overkategorier, om du vil inspireres, underholdes eller blive klogere, og herefter kan du vælge den underkategori, du er interesseret i. Herefter bliver alle projekter inden for de valgte kriterier listet, og du kan dykke ned i dem, du finder spændende; du kan læse projektets kapitler, kommentere på dem, og du kan læse eventuelle redaktørudtalelser.

Editors Desk

Editors Desk samler de seks projekter, der er mest interaktion omkring. Du har altså selv indflydelse på, hvilke projekter, der bliver fremhævet.

Dine projekter
Du opretter selv projekter gennem din egen profil på følgende måde:

Gå ind på ’Projekter’ under din egen profil og tryk derefter på ’Opret projekt’. Her skal du udfylde titel, projektbeskrivelse, type og genre. Du kan også invitere andre brugere til at følge dit projekt. Hvis du sætter typen til offentlig, genereres automatisk et opslag på væggen om, at dit projekt er oprettet.

Husk at sætte et profilbillede og et coverbillede på dit projekt – det gør det meget mere indbydende for læsere at klikke ind på dit projekt, da det lettere kan skille sig ud fra mængden.

Skriveskolen

Skriveskolen er et digitalt univers, der indeholder artikler og skriveøvelser samt mulighed for feedback fra vores redaktører. Et helt års adgang koster 495 kr., og du kan købe medlemskab her. Der er inspirerende artikler og skriveøvelser inden for alle genrer, og skriveøvelserne er sjove at lave og kan hjælpe med de forskellige udfordringer, en forfatter kan have.

Om Uniteandwrite

Under menupunktet ’Om Uniteandwrite’ finder du, udover denne guide, information om Uniteandwrite og idéen bag, samt information om forlag og freelancere. Det er også her, du kan finde en samlet liste over alle brugere under ’Medlemmer’ samt vores FAQ.

Medlemmer

Medlemmer’ bor under ’Om Uniteandwrite, og her kan du søge på navn, og du har muligheden for at tilføje en bruger som ven, og du kan følge vedkommende eller sende en besked. Du kan også markere, om du leder efter for eksempel en korrekturlæser eller en blogger og få en liste over dem. Hvis en bruger har udfyldt sin profil, vil du kunne læse hvilke typer tekster, vedkommende beskæftiger sig med, og der vil formentlig være links til sociale medier og hjemmeside.

FAQ

Vi har i vores FAQ samlet svar på de mest gængse og mest stillede spørgsmål. Vi har kategoriseret vores svar i ’Generelt’, ’Kommunikation og sociale medier’ samt ’Skriveskolen’, så du hurtigt kan finde det svar, du leder efter. Hvis du ikke kan finde dit svar her, er du meget velkommen til at kontakte os.

Forfatterservices (Shop)

I vores shop, Forfatterservices, finder du de services, vi tilbyder i samarbejde med vores søstersite Skriveforlaget, herunder Coaching og Skriveskole, Layout, Manuskripthjælp og Korrektur, Promotion og PR, Trykt PR-materiale samt udgivelsesmuligheder.

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har noget på hjerte, eller hvis du har problemer med siden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *