Sociale medier og Leonora Christina Skov

 

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at sociale medier fylder mere nu, end nogensinde før. Og der kan heller ikke være nogen diskussion om, at de nok er kommet for at blive. De fleste af os bruger sociale medier i hverdagen og i vores privatliv, på forskellige måder og til forskellige formål, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at sociale medier kan bruges til så meget mere og også bliver brugt ihærdigt af virksomheder, foreninger og andre. Mange har måske også set, eller følger måske endda, en forfatterside, enten på Instagram, Facebook eller Twitter. Ligesom mange privatpersoner bruger sociale medier i stigende grad, benytter forfattere også i stigende grad deres sider til at interagere med deres læsere. Lige så mange forskellige forfattertyper der findes, lige så mange forskellige måder at bruge sociale medier på findes der også som forfatter. En af de forfattere, der har haft stor succes med brugen af Instagram, er Leonora Christina Skov.

Leonora Christina Skov har været aktiv forfatter de sidste 15 år. Derudover har hun været debattør, boganmelder, først for Politiken og nu for Weekendavisen, og en del af Mads og Monopolet. Selvom hun i mange år har været aktiv forfatter, er hendes succes og popularitet steget voldsomt med udgivelsen af bogen Den, der lever stille, som hun vandt Bog & Idés Martha-pris for. Hun har længe brugt Instagram, men især i forbindelse med tilblivelsen af Den, der lever stille brugte hun det flittigt, til at involvere sine læsere og følgere. Om dette har været grunden til den pludselige succes, vides ikke, men det kan ikke benægtes, at hendes likes og kommentarer steg i antal efter dette.

Den, der lever stille er en biografisk roman over Leonora Christina Skovs eget liv. Romanen er en barsk fortælling om forældre, der ikke elskede hende rigtigt, ikke accepterede hende, og som gav hende skylden for alt. I løbet af skriveprocessen har hun løbende delt billeder fra sin egen barndom og ungdom på Instagram, hvor hvert billede er fulgt af en beskrivelse, der forklarer sammenhængen og baggrunden for det. Samtidig forklarede hun også, hvor i skriveprocessen hun var, og hvilken historien hun netop havde skrevet eller var i gang med. Andre gange var billedet til en historie, der ikke var med i den endelige bog, og føltes derfor ligefrem som et insiderscoop ind i bogen og gav følelsen af, at man kender forfatteren personligt. Ret hurtigt begyndte hun at bruge et hashtag med titlen på den kommende bog. Alle disse billeder blev delt, imens bogen blev skrevet, efter manuskriptet var sendt ind, og igennem de forskellige gennemlæsninger. Samtidig tog hun også ud og læste højt fra bogen, inden den var færdigskrevet og udgivet, hvilket hun også delte på Instagram. Da bogen var tættere på udgivelsen, spurgte hun også følgerne til råds, og de var bl.a. med til at vælge billedet, der skulle bruges til bogens flap.

Dette er blot et dansk eksempel, og der findes uden tvivl et utal af andre historier som denne på verdensplan. Leonora Christina Skov havde allerede udgivet flere bøger og var derfor allerede et kendt ansigt hos danske læsere, men der er ingen tvivl om, at hendes brug af sociale medier har hjulpet hende rigtig meget i skabelsesprocessen og har været med til at trække flere læsere til. Forhåbentlig kan du bruge hendes historie til at finde lidt inspiration, til hvordan du selv kan gøre brug af de forskellige sociale medier i dit forfatterskab og markedsføring af din bog. Sociale medier kan assistere i promoveringen af dig som forfatter og kan hjælpe dig med at engagere mere med dine læsere, eller kommende læsere. De fleste har i dag en konto til et socialt medie, og rækkevidden er derfor stor, og så kan det gøres gratis langt hen ad vejen. Sociale medier kan også være et godt alternativ eller supplement til forlagets PR-kampagner, og de er helt essentielle for de forfattere, der vælger selv at udgive deres bøger.

I kan følge Leonora på de sociale medier her:
https://www.facebook.com/lcskov/
https://www.instagram.com/leonorachristinaskov/

Skrevet af
Heidi Olesen, forlagskoordinator hos Forlaget EgoLibris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *