fbpx

Afslag – det sker for selv de bedste

Artikel om afslag fra forlag


  ”Nej tak”. En kort sætning, der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen. De fleste af os frygter afslag og håber, at vi aldrig behøver stifte bekendtskab med det. Måske især som ny forfatter håber og tror du på, at det ikke kommer til at ske for dig, at du aldrig behøver bekymre dig om et ”nej”. Du er selv investeret i dit manuskript og elsker din historie og har måske svært ved a...

Hov, denne artikel kræver at du er logget ind.

Log ind eller opret dig på Uniteandwrite - det er helt og aldeles gratis.

4 meninger om “Afslag – det sker for selv de bedste”

 1. At selveste ‘Moby Dick’ har fået afslag sætter tingene lidt i perspektiv. Især fordi der i begrundelsen indgår en noget naiv forestilling om, hvem læseren er. Vellystige piger er åbenbart noget, der bør indgå i en mursten af en roman – en roman, der har flere lag og bør fordøjes langsomt.
  Mine egne erfaringer med begrundede afslag har været noget mere konstruktive. Jeg vil ikke gå i detaljer her. Et brev fra en redaktør forekommer mig delvist privat. Der er ting, der kan bruges og bygges på og ting, der er skudt ved siden af.
  Der er også grader af afvisning. Et standard-afslag betyder bare, at man(jeg) ikke sender manus til dette forlag igen. Jeg har ikke modtaget et giftigt afslag endnu, men jeg vil til enhver tid foretrække det frem for et standardafslag. Måske er noget af det brugbart og man kan opnå en hvis resistens. Det kan vise sig gavnligt, når de første anmeldelser kommer, men det er måske at gå et par skridt for langt i forhold til artiklens emne.
  Jeg har aldrig mødt nogen, der ikke har fået afslag af en eller anden slags, men hvis man kan være alene otte timer om dagen og bruge de fire af dem på at udskille ord, så er man ret godt gående – eller siddende. På den anden side vil man(jeg) helst ikke spilde tiden. I et svagt/selvransagende øjeblik har jeg tænkt, at det måske var på tide at sadle om. Der er så frygteligt mange ting, man kan, og så frygteligt lidt tid at gøre det i. Hvis jeg var J. K. Rowling (det er jeg åbenlyst ikke), ville jeg for længst have slået mig til tåls med at være lærer på deltid. Der er grænser for, hvor sikker jeg tør være på, at det jeg skriver, er godt nok, hvis der ikke bare en gang imellem er nogen/noget, der fortæller mig, at det egentligt er ok.

  1. Det, du skriver, er mere end ok, Rene.
   Det, jeg læste af din spændingsroman, Øverste Etage, synes jeg, var fængende, interessant og et godt studie i den upålidelige fortæller. Med dine evner, synes jeg bestemt, du fortjener at blive udgivet.
   Mvh.
   Jan

   1. Tak for det, Jan. Artiklen om ‘Øverste etage’ her på sitet var en af de ting, der fik mig til at kigge på manuskriptet igen. Den var en modvægt til rækken af afslag. Manuskriptet er i øvrigt blev antaget.

    1. Kæmpe tillykke med det! Det glæder mig virkelig at høre.
     Og jeg er glad for, at du har kunnet bruge vores feedback til noget.
     Mvh.
     Jan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *