Skriveøvelse #93 – Rollespil

 

En dygtig fiktionsforfatter har mange masker, som han/hun tager i brug, når skriveriet går i gang. For at kunne skrive flerdimensionelle og autentiske karakterer skal forfatteren kunne spille andre roller end sin egen – han/hun skal kunne sætte sig i karakterernes sted, se med deres øjne og tale med deres stemmer.

En rigtig sund skriveøvelse er at prøve at fortælle fra synsvinklen af en karakter, som er vidt forskellig fra en selv. Det kræver en stor grad af empati og omtanke, og det kan være svært helt at slippe påvirkningen af ens egen personlighed og verdenssyn. At kunne abstrahere fra sig selv i den grad er imidlertid et enormt vigtigt forfatterværktøj, da god fiktion som regel er fyldt med vidt forskellige karakterer med hver deres personlighedstræk, sprogbrug og særheder.

Vi opfordrer jer i denne skriveøvelse til at sætte jer ind i hovedet på en 80 år gammel, bitter mand, der for første gang i ti år er nødsaget til at tage bussen ned til posthuset, da han er blevet for svag til at gå. Skriv gennem en 1.-personsfortæller fra hans perspektiv og fortæl, hvad han oplever, og lad hans personlighed skinne igennem i hans beskrivelser, tanker og handlinger. Hvad han oplever, er helt op til jer, men manden skal fremstå bitter, kontrær og yderst utilfreds med situationen og tilværelsen.
Brug maks. 400 ord.

Hvis I vil, kan I indsende jeres svar til skriveøvelsen til info@uniteandwrite.com inden fredag d. 13. juli, hvorefter vi vil udvælge tre favoritter, som vil blive lagt op på siden i en artikel med et lille shout-out til forfatterne bag svarene.

Rigtig god skrivelyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *