Skriveøvelse #47 Matador

matadorspil

I år startede DR for syvende gang visningen af den folkekære tv-serie Matador. Det er den ubetinget største tv-succes herhjemme.

Første afsnit af serien blev sendt 11. november 1978, og serien afsluttedes med afsnit 24, der blev vist 2. januar 1982.

Mesterværk fra Balling og Nørgaard

Tv-serien er instrueret af Erik Balling efter en idé af Lise Nørgaard, der var seriens hovedforfatter og det musikalske tema er komponeret af Bent Fabricius-Bjerre.

De fleste ved, at serien Matador følger livet i en dansk provinsby fra 1929 til 1947. Hovedpersonen Mads Andersen-Skjern kommer som handelsrejsende til den søvnige stationsby Korsbæk, hvor han hurtigt udkonkurrerer Damernes Magasin, der ledes udygtigt af Albert Arnesen.

Serien tegner et fint portræt af tiden under 1930’ernes depression og Danmark under besættelsen. Seeren følger familiernes liv og får en ganske præcis beskrivelse af tiden, også takket være fine præstationer af en række af landets bedste skuespillere.

Fra Holbæk og Korsør til Korsbæk

Selve navnet Korsbæk er en sammentrækning af to andre sjællandske provinsbyer Korsør og Holbæk.

Historien om de to familier i en provinsby var oprindeligt skrevet til en roman, som Lise Nørgaard ikke kunne finde tid til at færdiggøre men via Erik Balling blev det i stedet afløseren for Huset på Christianshavn.

Det er med andre ord en af Danmarks vigtigste og mest kendte tv-serier, du nu skal digte videre på.

Sådan gør du

Sæt dig med et stykke papir eller foran computeren.

Nu skal du skrive et nyt kapitel i serien om Matador. Der er frit valg på alle hylder af seriens karakterer.

Om det er et opgør mellem Mads Skjern og bankdirektør Hans Chr. Varnæs, en ægteskabelig kurre på tråden hos Albert Arnesen i Damernes Magasin eller nye sider af grisehandler Oluf Larsen er underordnet.

Skal vi besøge tjener Boldt på Jernbanerestauranten, mens han serverer for Lauritz “Røde” Jensen og maleren Frede “Fede” Hansen?

Skal vi en tur ned i køkkenet hos familien Varnæs, hvor den tro kokkepige Laura og den ambitiøse Agnes er ved at lave den traditionelle julemiddag?

Er der yderligere romance eller konflikter på vej i trekantsdramaet mellem Kristen Skjern, Elisabeth Friis og dr. Hansen?

Er Maude Varnæs atter gået i seng, og har Kathrine Larsen sat flere af sine penge i jord?

Er Jørgen Varnæs begyndt at drikke igen, og hvordan står det til med Misse Møhge, sagfører Viggo Skjold Hansen og konsul Holm?

Har oberst Hackel lidt flere nederlag, passer pengene stadig hos hr. Stein og er Gitte Graa mon stadig smuk og livsglad?

Trænger fru murermester Jessen stadig til sødt?

Hvad blev der mon af byrådssekretær Godtfred Lund, baron von Rydtger og overlærer Frederik Andersen?

Du bestemmer selv, hvornår dit kapitel foregår. Om det er tiden før Mads Skjern kommer til Korsbæk, en nutidig fortælling om hvad der senere hændte for familierne eller bare et ukendt kapitel fra Tv-seriens tidsperiode er således helt op til dig.

Du må højst skrive 10.000 anslag inklusive mellemrum.

Tidsforbrug
Sæt højst fire timer til opgaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *