Verdens dyreste bog

verdens dyreste bog

Julen nærmer sig med hastige skridt, og mange af gaverne under juletræet vil sikkert være bøger.

De fleste af os vil nok gå efter de traditionelle bøger til 299,- eller mindre hos boghandleren, men der er også andre muligheder.

Blandt verdens dyreste bøger finder man The Tales of Beedle the Bard af J.K. Rowling. Før denne bog blev masseproduceret skrev J.K. Rowling syv originale eksemplarer, der alle er skrevet i hånden og illustreret af hende selv. Et eksemplar blev i 1998 købt for 3,98 millioner dollars.

Verdens første trykte Atlas – Geographia Cosmographia af Claudius Ptolemy – blev solgt for 4 millioner dollars i 2006 ved en auktion hos Sotheby’s i London

I 1987 blev et eksemplar af Gutenberg-biblen solgt for 4,9 millioner dollars ved en auktion hos Christie’s i New York. Der findes kun 48 eksemplarer af bogen.

I 2001 blev en førsteudgave af William Shakespeares værker solgt for 6,2 millioner dollars. Udgaven blev i øvrigt købt af Paul Allen, der var med til at stifte Microsoft.

En førsteudgave fra 1477 af The Canterbury Tales af Geoffrey Chaucer blev i 1998 solgt for 7,5 millioner dollars

Verdens dyreste bog eller manuskript er dog The Codex Leicester af Leonardo da Vinci.

Det er det meste berømte af da Vincis videnskabelige skrifter, og det rummer 72 sider med den store videnskabsmands tanker og teorier. Køberen var stifteren af Microsoft, Bill Gates, der betalte 30,8 millioner dollars i 1994.

Mindre julegaver kan nok også gøre.