Projekter

Landet med de blodige bakker

Status:Udgivet

Den førtidspensionerede soldat Jack Truel bliver tilbudt en chance for at lede et kompagni i Rwanda efter landets præsident, omkommer i et flystyrt og eskalerer en folkekrig. Da Jack, med sit kompagni, lander i hovedstaden Kigali, er byen blevet overtaget af landets guerillahær, Interahamwe udelukkende bestående af den etniske race hutu.

Det Fredsskabende militærkompagni prøver febrilsk at holde følelserne skjult og udføre deres job mens Interahamwe-hæren nådesløst stræber efter at udrydde den anden rwandiske etnicitet tutsi. FNs mandat begrænser Jacks muligheder for at hjælpe de udsatte tutsier. Efter lidt forhandling får Jack overbevist den lokale politikommissær Pascal Ngeze om at hjælpe tutsierne ved at gemme dem på en politistation i et af Kigalis ydre distrikter.

FNs mandat til, at intervenerer i Rwandas folkekrig ophører pludselig, uden varsel og en karavane ankommer til stationen for at transportere kompagniet tilbage til lufthavnen og sende dem ud af landet, men kun en enkelt soldat tropper op. Utilfredse med FNs tilbagetrækning, har Jack tilbudt alle mænd i sit kompagni at blive og kæmpe for landets befrielse fra Interahamwe hæren. Uden opmærksomheden de før havde næret fra de lyseblå hjelme, fik kompagniet en chance for at efterforske årsagerne til folkemordets udbrud. Da Jack begynder at grave efter information begynder alt pludselig at klare op og han lærer hemmeligheden bag det mest planlagte folkemord i verdenshistorien, diamanter.

Af: Pablo Hamburger

Genre: Krimi og spænding

Landet med de blodige bakker
8. March, 2019
Så er 6. (og endelige) udkast af 'Muhiraen' færdig. Dette har været en hård omgang, da jeg er gået meget nøjsomt til værks i denne omskrivningsprocess, i håb om at finde de mindste fejl i teksten. Jeg har fokuseret størstedelen af min tid på kommafejl, hans/sin, af/ad, osv. Det kan godt blive lidt kedeligt, når man skal igennem 200 sider, men det er blevet gjort, og nu ligger de opdaterede kapitler her på UniteandWrite! Som fejring af at jeg endegyldigt er færdigt med dette projekt, og har valgt ikke at lægge flere timer i det (medmindre at den bliver udgivet), har jeg også uploadet det 5. kapitel af bogen, et helt nyt kapitel! Håber i synes om det og tak for al kritikken jeg har modtaget fra dette forum!
Venligst opret dig eller log ind for at synes godt om eller kommentere på dette.
Kommentarer 1
Heidi Bobjerg > Landet med de blodige bakker
11. May, 2018
Det er et spændende plot, du lægger op til en thriller midt i en borgerkrigstragedie, jeg stadig husker som ufattelig og uforståelig dengang, nyheden om den slap ud til verden. Jeg kender ikke så meget til baggrunden, om den politiske agenda, jeg også fornemmer i dit oplæg, holder vand, men jeg går ud fra, at du har din research i orden. Det er i hvert fald vigtigt, når scenen er historiske begivenheder. Du begynder et godt sted i første kapitel, synes jeg, et indtryk af præsidenten og hans motiver/bevidsthed om problematikken. Man får et levende indtryk af præsidenten, hvad magten betyder for ham, hans motiver og forsøg på at balancere politisk i et land med mange modsætninger. Og det gør du gennem dialogen og beskrivelser af de to mænds handlinger - næsten uden at komme med unødvendige fortællerkommentarer. Der er et enkelt sted, hvor du skriver: "Juvénal virker ikke tilfreds med svaret." Den sætning har jeg egentlig ikke brug for - resten af det afsnit siger det meget tydeligt. Også politimanden virker meget troværdig - selv om vi endnu ikke har fået forklaret, hvad problematikken egentlig går ud på, forstår man at der er meget på spil. Spændende - men selvfølgelig svært at sige, hvordan det hele spiller sammen i din historie ud fra et enkelt kapitel. Jeg glæder mig til at læse mere. 🙂
Venligst opret dig eller log ind for at synes godt om eller kommentere på dette.
Kommentarer 2
Landet med de blodige bakker
7. May, 2018
Så er 5. udkast af bogen ved at være færdigt! Første kapitel er live, så lad mig høre hvad i synes!
Venligst opret dig eller log ind for at synes godt om eller kommentere på dette.
Kommentarer