Projekter

Kampen om jernstaven - første bog om Agrat

Status:Redaktionsfasen’Kampen om Jernstaven’ er første bind i en fantasytrilogi om den unge smed, rogataneren Agrat. Målgruppen er unge fra 13-18 samt selvfølgelig også voksne fantasylæsere.
Agrat bliver hvirvlet ind i en masse dramatiske begivenheder, der har en magisk jernstav, smedet af en for længst afdød troldmand, som centrum. Ja, faktisk er der to stave, som giver deres ejermand uendelig stor magt, hvis han har dem begge inden for kort afstand. Den ene stav har i mange år været opbevaret på Pakanborgen i landet Angal, og ingen ved, hvad der er blevet af den anden stav. Men noget tyder på, at den rogatanske minister, kaldet Vandas den grusomme, nu har fået fat på den forsvundne stav.
Ministeren tager et gidsel og presser en mand ved navn Kasta, som han tror er angalsk røverhøvding, til at stjæle staven for sig. Agrat forsøger at hjælpe Kasta, samtidig med at han prøver at forhindre, at jernstaven falder i ministerens hænder. Undervejs kommer han i besiddelse af et vandresværd, et magisk sværd, der selv vælger sin bærer, og dette sværd får stor betydning, da han sidst i fortællingen skal duellere med ministeren.
Agrat møder også en pige, der kan føle andre menneskers personlighed. Han er af og til i tvivl, om han er et godt menneske, da han ind imellem plages af voldsomme raserianfald, hvor han samtidig hører en stemme sige ondskabsfulde ting inde i sit hoved. Han mener selv, at han måske har to personligheder, men pigen, Sia, er overbevist om, at han er et godt menneske, da hun kan mærke ham.
Trods flere tiltag for at undgå det, lykkes det alligevel minister Vandas at få fat på begge jernstave, og det ser sort ud for befolkningerne både i Rogatan og Angal. Heldigvis lykkes det Agrat at få skilt stavene ad ved vandresværdets hjælp, selvom det nær koster ham livet.
Handlingen afrundes tre dage før Agrat og Sias bryllup. Agrat har et voldsomt anfald, og får fortalt Sia, at han er bange for at blive sindssyg af det samt at komme til at gøre skade på sine nærmeste. Det afskrækker d

Af: Anne Mette Strømsholt Asp

Genre: Fantasy

Der er ingen aktivitet endnu