Projekter

Hund-Hønen

Status:Idefasen

Menneskets dominans over dyr. En uretfærdig tilstand. Her sat på kanten for at gøre opmærksom på den enorme ulighed. Mennesket bruger dyr som venner, mad og testobjekter. Vi eksperimenterer med dem. Blander deres racer og fysiske karaktertræk. Her i Danmark har vi udviklet længere grise. Så vi kan få mere kød per enhed. Et faktum der er faglig stolthed over.

Hund-Hønen blev skrevet og udgivet første gang, i 1990. I et ungdomshøjskoleblad, der hed Leif Line. Anden gang blev den udgivet på forfatterhåb. Herefter fik jeg trusler, fra læsere der ikke forstod meningen. Derfor denne beskrivelse nu.

Af: catacommand2@live.dk

Genre: Noveller

Hund-Hønen
11. October, 2022
Jeg bor på et lille værelse. Der er meget varmt. Så varmt at min høne ikke fryser. Jeg har nemlig pillet alle fjer af den. Samtlige. Lagt dem i skålen. Under elpæren. Jeg har også en hund. En lille gravhund. Rødbrun hale. En dag blev min hund sulten. Den ville ikke spise fjerene. Så fandt jeg en stor havesaks frem, og klippede halen af. Helt oppe ved roden. Kvas sagde det. Den blodige hale ned i skålen. Sammen med fjerene. Men halen ville den heller ikke havde. Den ville meget hellere havde hønen. Så fandt jeg boltsaksen frem. Og klippede alle fire ben af. Knas sagde det. Fire gange i træk. Og det var ikke nemt. De sad godt fast. Måtte lægge alle kræfter i. Benene ned i skålen. Sammen med hale og fjer. En blodig masse. Min hund var pludselig blevet træt. Hverken hylede eller rystede. Var fuldstændig tavs. Ikke en optimal tilstand. Ikke en god situation. Jeg tænkte at den trængte til en ven. Jeg måtte straks gribe ind i sagen. Jeg bandt hunden sammen med hønen. En kompliceret opgave. For hønen skubbede til hunden, og hunden snappede til hønen. En alvorlig situation. Krævede min fulde opmærksomhed. Løsning: brun tape og pigtråd. Sådan. Nu sad de sammen. Nu var de venner. Og mig? Jeg havde skabt verdens første hund-høne. Følelserne løb af med mig. En tåre forlod et øje. Jeg så det selv på skærmen, da jeg tog selfien. Stemmen dirrende af stolthed; du er bare så klog. Men sikke et kor. De hylede og kaglede. Intet at gøre. At holde halen oppe hjalp ikke. At svinge med elpæren var en nuller. Og larmen var ulidelig. Meget stressende. Og naboen kunne banke på døren. Som i sidste uge. Så noget måtte gøres. Situationen krævede handling. Der skulle vilje til. Jeg bad en bøn. Fik hund-hønen ud på toilettet. Pressede den ned. Frygtelige skrig. Alle muskler i brug. Selv den brune belægning skrabede af. Men ned kom den. Toiletrulle og rensebenzin. Vooof. Stikflamme. To skridt tilbage. Bålet brændte længe. Udmattet. Jeg var fuldstændig udmattet. Nå ja, toilettet, jeg skyllede toilettet ud. Det store skyl. Fem gange. Og i morgen, mandag morgen. Hvad ville dyrehandleren sige, når jeg kom for at købe et par dyr, igen? Natten ventede. Stressen overvældende. Spørgsmålene hobede sig op.
Venligst opret dig eller log ind for at synes godt om eller kommentere på dette.
Kommentarer