fbpx

Medudgivelse og selvudgivelse

Er der alternativer til de traditionelle forlag?

For 10-15 år siden var der ikke mange – hverken medier, forlag eller læsere – der tog bøger alvorligt, hvor forfatteren havde udgivet sit eget værk. Men sådan er det heldigvis ikke længere. I dag er det helt naturligt, at forfattere står for at få sit manuskript ombrudt til en bog og få den ud i handlen. Bogbranchen som helhed har for længst accepteret, at der i dag er så mange, der gerne vil udgive, at de traditionelle forlag langt fra kan varetage sig den opgave, og derfor lever de fint med, at en forfatter kan udgive gennem alternativer.

Så hvor man for blot få år siden burde tænke sig om en ekstra gang, inden man besluttede sig for selv at investere i sin egen bogudgivelse, er der i dag ikke meget til hinder for, at det er vejen frem, hvis det ikke lykkedes at slippe igennem de efterhånden meget smalle nøglehuller ind til de traditionelle forlag.

De senere år er selvudgivelse blevet enormt populært, og der er i bund og grund to veje at gå i den retning. Enten stå for alting selv, som ved for eksempel at oprette eget forlag, eller vælge et medudgiverforlag som samarbejdspartner.

Hvad er et medudgiverforlag?

Ved at vælge et medudgiverforlag får du meget af den ekspertise fra professionelle i bogbranchen, som du også ville få, hvis du havde været så heldig at blive antaget på et traditionelt forlag. Her bliver der taget hånd om alt det praktiske, og mange medudgiverforlag tilbyder også redaktionel assistance og korrekturlæsere. Derfor er medudgivervejen også den udgiverløsning, mange forfattere vælger, fordi det simpelthen bliver for bøvlet at skulle stå for alting selv.

Skriveforlaget

Skriveforlaget er Danmarks mest erfarne medudgiverforlag. Forlaget er en garant for en yderst professionel udgivelse lige fra layout og tryk til salg og hjælp til markedsføring. De lægger desuden meget stor vægt på personlig vejledning – og at du er aktiv medspiller hele vejen.

Som udgangspunkt indeholder en udgivelse gennem Skriveforlaget alt det grundlæggende i en bogudgivelse. De læser uddrag af dit manuskript og vurderer bogens potentiale, de layouter indhold og omslag, sørger for tryk i løbende oplag, distribuerer til boghandlere og nettet samt udgiver bogen som e-bog. Ved alle solgte eksemplarer af din bog og e-bog får du 25 procent i royalty af bogens vejledende udsalgspris fratrukket moms og eventuel forhandlerrabat.

Læs mere om Skriveforlaget

Hvorfor oprette eget forlag som forfatter?

Selvudgivelse gennem eget forlag er for dig som ikke vil give afkald på rettigheder og salgsfortjeneste – altså du vil gerne selv eje dine bøger og ikke dele fortjenesterne ved salg med et forlag.

Det kan imidlertid være et stort arbejde at prøve at finde rundt i junglen af bogmarkedets aktører i form af distributører, biblioteker, trykkerier, layoutere, redaktører, korrekturlæsere og så videre. Derfor lancerede Skriveforlaget i 2018 konceptet Bogpartner, hvor de tilbyder forfattere præcis den samme ekspertise inden for alle afkroge af en udgivelse, som de har gjort hidtil, men når bogen er klar til tryk, er det forfatteren selv, der tager over. Bogpartner kan således hjælpe dig i mål med at få oprettet dit eget forlag med alt, hvad det indebærer af distributions- og trykaftaler, layout, e-bog, pressemeddelelse med mere. Og når bogen er udkommet, er du eneejer af dine bøger og alle rettigheder i den forbindelse, og du vil få al fortjeneste ved salg.

Læs mere om Bogpartner

Uniteandwrites samarbejde med Skriveforlaget

Uniteandwrite har samarbejdet med Skriveforlaget siden vores start i 2017. Som medudgiverforlag leder Skriveforlaget hele tiden efter nye potentielle udgivelser, og her har vores samarbejde skabt en unik mulighed for både interesserede forfattere og forlaget selv. Skriveforlaget har nemlig adgang til Uniteandwrite og kan opsøge forfattere, som de synes har en interessant profil og udgivelsesværdige projekter.

Udover dette benytter Uniteandwrite sig også af Skriveforlagets ekspertise i forbindelse med coaching, manuskriptvurderinger og generel rådgivning om bogbranchen. Ligeledes låner vi også vores ekspertise ud til Skriveforlaget.

Er du bruger på Uniteandwrite, vil du også nogle gange modtage rabatter på og kunne deltage i konkurrencer om Skriveforlagets services.