Projekter

(Rød)

Status:Redaktionsfasen

Dette er en voldsom verden, der ikke har meget til fælles med vores. Personerne i den er krigere og krig er her hverdag - sådan har det været så langt tilbage, som de kender deres historie. I denne verden mødes to fjender og de tvinges til at arbejde sammen.

Af: Alexandra Vinther

Genre: Skønlitteratur

Tags: #Dystopi #Krig #Kærlighed

Maya Salonin > (Rød)
2017-12-20 08:58:58
(4 kapitler læst) Vildt univers – meget spændende. Magt og dominans lader til at være det, der holder samfundet (samfundene?) sammen. Alle er mænd – kvinder eksisterer kun for avlens skyld? – og det hele er meget teknologisk, voldeligt og rangordnet. Sådan er det i hvert fald i Blå. Er Rød anderledes? Jeg vil rigtig gerne have mere om de to (tre? flere?) samfund. Du antyder meget, og det er superspændende og forvirrende og fedt – men det er også lidt fragmenteret. Jeg vil gerne have en mere helhedsagtig fornemmelse af Rød og Blå. Hvad er deres historie? Hvorfor er de i krig? Igen; du antyder, og måske er det præcis sådan, det skal være, men efter de første fire kapitler tror jeg, de fleste læsere gerne vil have nogle svar på nogle af alle spørgsmålene. Det samme gælder for personerne. Hvem er Ask? Vi behøver ikke hele hans livshistorie (gab!), men jeg vil gerne lidt dybere ind under huden på ham. Hvad føler han, ud over begær (efter magt, efter sex …)? Hvad er Mistels drømme, motivationer etc.? Jeg faldt i øvrigt også lige en anglicisme i kapitel 1: ”Vi har været over det tusind gange” (we’ve been over it a thousand times). De hedder på dansk ”Vi har gennemgået det … / har været igennem det …”
Venligst opret dig eller log ind for at synes godt om eller kommentere på dette.
Kommentarer 1
Eva Götzsche > (Rød)
2017-12-19 16:24:17
Spændende verden
Venligst opret dig eller log ind for at synes godt om eller kommentere på dette.
Kommentarer 1
Klaus Enghvidt Olsen > (Rød)
2017-12-12 12:44:50
Du skriver godt og spændende, men jeg spørger mig selv om målgruppe og budskab? Jeg kan naturligvis godt forstå, at det foregår i et krigermiljø måske ude i fremtiden, og at du har nogle overraskelser i de kommende kapitler - fx om mødrene - men det store fokus på krigernes seksuelle og hierarkiske underkastelse kan få mange mandlige læsere til at stå af. Det giver dog også en spænding over, hvad budskabet egentligt er og hvad der vil komme. Hvilken type kærlighed vil du beskrive?
Venligst opret dig eller log ind for at synes godt om eller kommentere på dette.
Kommentarer 3