Må man skrive hvad som helst?  Må man som forfatter skrive hvad som helst? Det spørgsmål bliver vi ofte stillet, og det simple svar er ja. Vi lever i et land med både tanke- og ytringsfrihed. Men hvis dine tanker skal udgives på skrift, er det en helt anden sag. Så er svaret på spørgsmålet "Ja, men ..." Mord, fiktion og injurier Der er ikke noget forkert i at lade en morder slå sig løs på siderne i e...

Hov, du løb tør for artikler...

Den side, du forsøger at læse kræver at du er logget ind.

Log ind eller opret dig på Uniteandwrite - det er helt og aldeles gratis.

5 meninger om “Må man skrive hvad som helst?”

 1. Men hvis hele opsætning og alle personer, steder og personsammenhænge er fiktive – selvom nogle af situationerne er hentet ud og omskrevet fra noget, der ikke er fiktivt for forfatteren, så kan det vel godt lade sig gøre?

  1. Du må gerne skrive noget der er sandt – og også gerne tage virkelige steder og personer med. Men overvej det hvis du skriver meget negativt/sårende om personen.

 2. Hej
  Jeg har skrevet på en bog som omhandler personers navne , sygeplejersker, læger og familie de navne laver jeg om , er det godt nok.
  Men hvad med sygehus navne skal de også laves om ???

  1. Hej Susan,
   I og for sig SKAL du ikke lave navnene om, men du kan risikere at få klager, hvis du skriver negativt om virkelige personer. Er det en fiktiv fortælling, hvori der indgår virkelige personer, så bør du som minimum skrive i starten af bogen, at historien er baseret på virkelige personer og/eller hændelser, men at de bruges i en fiktiv sammenhæng.

   At ændre alle navne er en 100% sikker tilgang til det. På den måde skulle du ikke kunne komme i problemer.

   I forhold til sygehusets navn: Det burde ikke være et problem at nævne så stor en institution som et sygehus ved navn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *